Herfst PKN Nederland
Oost-Europa

Bezoek aan zustergemeente Debrecen, juni 2011

Bekijk de video 1 Bekijk de video 2 Bekijk de video 3 Bekijk het fotoboek

De Protestantse Gemeente te Wolvega onderhoudt inmiddels 6 jaar een contact met één van de wijkkerken van Debrecen (de tweede stad van Hongarije). Van 1 tot en met 6 juni is een groep van 19 mensen (jongeren en begeleiders) in 4 ½ keer 24 uur op en neer gegaan voor een onvergetelijke ervaring. Bij heel wat mensen leeft nog het beeld van smoezelig “Oostblok”. Wij troffen een heel andere realiteit! Hoewel de economische crisis hier harder ingegrepen heeft dan in Nederland, is hier een 14 jaar oude prachtige kerk van fraaie architectuur met een prachtig jongerenwerk. De gastvrijheid van de gastgezinnen waar gelogeerd werd is ongekend. Kosten noch moeite werd gespaard; heel wat anders dan de spreekwoordelijke “koffie met een koekje” van Nederland. Dat er een prachtig sportprogramma is bleek ons uit de medailles die gewonnen werden bij het tafeltennissen. Tevens is er veel samen gemusiceerd: leden van de tienerband en praiseband van Wolvega samen met jongeren van daar. Het “wij-gevoel” van de jeugd is danig versterkt en inspiratie is opgedaan voor de eigen jongerenruimte die in Wolvega binnenkort gaat komen.

Laatste fotoalbums