De winterkoning PKN Nederland
Activiteiten en Nieuws

Programma startweek 28 – 30 september 2018

Tijdens dit weekend gaan we als Protestantse Gemeente met elkaar, jong en oud (intergenerationeel), de aftrap doen van het nieuwe kerkelijke seizoen. De verschillenden clusters die actief zijn binnen de gemeente zoals het cluster Jeugd, Feest, Ontmoeting en Welkom hebben deze startweek voorbereid.

De jongeren van het voorgezet onderwijs beginnen vrijdagavond met een survival door de Meenthe. Zaterdagmiddag is er een gevarieerd programma op de grasvelden achter de Ark en de Kerk op de Hoogte van 14:00 – 17:00 uur. Voor alle leeftijden zijn er activiteiten zoals het volleybaltoernooi, de theetuin, verschillende workshops, spelletjes, een springkussen en buikglijden.
In de Kerk op de Hoogte zijn er rondleidingen en het orgel wordt bespeeld. Tevens is er de mogelijkheid om Wolvega van bovenaf te zien waarna men op een uitdagende manier naar beneden kan door het abseilen van de toren. Ontmoeten, (stoer)bezig zijn, zitten, praten, kijken, aanmoedigen het kan allemaal op deze feestelijke middag. De startweek sluiten we op zondag af met een Thomasviering in de Ichtuskerk om 09:30 uur.

Vrijdagavond 28 september start van het AREA51 jeugdwerk met op vrijdagavond ‘de survival’ voor alle jongeren van het voortgezet onderwijs in de Meenthe.
Een keihard, nat en uitputtend parcours met hindernissen die een aanslag zijn op je spieren en je kleding. Na afloop word je schoongespoten in de ‘wasstraat’.
Neem warme kleding mee voor onderweg.
Kosten: € 3.00 inclusief consumpties.
Opgave bij Jan van Delft, 617142 of jan.vandelft@outlook.com of area51@live.nl of de Area51 app.
Aanvang: vanaf 18:00 uur.
Start- en eindpunt bij de boerderij van de familie Samsom, Meenthe 15.

Zaterdagmiddag 29 september vieren we met jong en oud de start van het nieuwe kerkelijke seizoen. Er is een High Tea met thee, koffie en iets lekkers en verder verschillende activiteiten voor jong en oud zoals workshops, een reuze sjoelbak, springkussen, spijkerbroekhangen, abseilen van de toren van de Kerk op de Hoogte, broodjes bakken, timmer een kerk en buikglijden. Ook is er een volleybaltoernooi voor iedereen vanaf 15 jaar. Individuele deelnemers en teams met zes spelers kunnen zich opgeven bij Jan van der Leest, 613938 of janvdleest@gmail.com
Tijd: van 14:00 – 17:00 uur
Plaats: achter de Ark en de Kerk op de Hoogte

Zondag 30 september
Zondagmorgen is de startdienst met ds. K.J. Faber in de vorm van een ‘Thomasviering’. Na een kort begin drinken we koffie, thee en limonade met elkaar plus gebak en daarna start de ‘Heilige Chaos’. De ‘Heilige Chaos’ is een kenmerkend onderdeel van deze viering: als aanwezigen gaan we een tijdje uit elkaar en kunnen dan deelnemen aan verschillende activiteiten. Muzikale medewerking is er van de organist en van enkele muziekgroepen (Metrum, Message en Eigen Wijs)! Het thema van de Startdienst sluit aan bij het jaarthema: KOM, VOLG MIJ!
Tijd: 09:30 – 11:30 uur
Plaats: Ichtuskerk