De winterkoning PKN Nederland
Activiteiten en Nieuws

Tsjerkepaad in Kerk op de Hoogte

Kerkenpad begint dit jaar op 7 juli en eindigt op 8 september. Dit betekent dat er iedere zaterdag iemand aanwezig is die een rondleiding kan geven, er organisten en gast organisten zijn die het orgel bespelen, je de toren mag beklimmen en de tuin (het Sickengabos) toegankelijk is.
Het thema is gastvrijheid, de koffie/thee/limonade staan klaar.
De kerk is gebouwd in 1646 in opdracht van grietman Dirk van Baerdt. Een muur stamt nog uit de vorige kerk, 1543. Dit is al de zevende kerk die er op deze terp staat. Het orgel in de kerk is een Schwartzburg-orgel. Hij heeft 5 orgels gemaakt, waarvan dit exemplaar uit 1733 de oudste is. De onderste helft van de toren is van Friese Kloostermop gemetseld, de bovenste helft van baksteen omdat de toren in 1894 gedeeltelijk is afgebrand. Zeer recent is ook de grote klok weer hersteld. De eiken preekstoel is uit de 17e eeuw. De kerk is een Rijksmonument.
Er komt een Tsjerkepaad gids waarin alle deelnemende kerken staan, deze ligt vanaf 1 juli in de Kerk op de Hoogte. Voor meer info: www.tsjerkepaad.nl

Nieuwe fotoalbums
Verbouwing Area51