De winterkoning PKN Nederland
Welkom bij de Protestantse Gemeente te Wolvega
Onze missie: GOD EREN, JEZUS VOLGEN, GEEST ONTVANGEN, MENSEN DIENEN.

Leesrooster 21 apr: Genesis 5:1-24
Diensten zo 22 apr: 09:30 uur, Kerk op de Hoogte, Ds. M.J. Visschers Liturgie: hier beschikbaar
Zondagsbrief: Alleen voor leden die zijn ingelogd.
Onze Gids: Alleen voor leden die zijn ingelogd.

BUURTAVONDEN 2018

Thema: Leef mee
In week 12 organiseerde het Cluster Buurt 3 Buurtavonden. Op de buurtavonden gingen we als kerk ook echt de buurt in… Op maandag 19 maart was de Buurtavond voor Wolvega-Zuid e.o. in de Mgr. Scholtensschool. Op woensdag 21 maart voor Wolvega-Noord e.o. in CBS de Adelaar en op donderdag 22 maart voor Wolvega-Oost e.o. in het LindeCollege. We verwelkomden in totaal 180 gemeenteleden. Een aantal dat de verwachtingen verre overtrof.
Meer informatie en foto's kunt u hier zien.
Remeti project

Jongeren van de kerk organiseren een 24 uur bakfiets actie door Zuidoost Friesland. Zij willen hiermee geld inzamelen voor de verbetering van een vakantiehuis voor kansarme jongeren in Remeti in Roemenië. Een groep jongeren met begeleiders uit Wolvega gaan daar in de vakantie een week naar toe en steken de handen uit de mouwen. De start was vrijdagvond om 6 uur bij het jongerencentrum Area51 van de PKN Kerk. Er zijn rond de 25 fietsers.
Bekende schaatsers fietsen!
Er worden rondjes gefietst van Wolvega naar Mildam, De Knipe, Nijbeets, Aldeboarn, Heerenveen.
Op zaterdagmorgen fietsen de bekende schaatsers Jorrits Bergsma en Daan Breeuwsma op de bakfiets.
Meer informatie kunt u hier lezen.
Jamsessie 25 maart

Over twee weken is het weer zo ver. We mogen weer gaan Jammen!
Hou je er van om muziek te maken of te zingen en op deze mooie wijze God te eren? Na de ochtenddienst op 25 maart organiseren we weer een jamsessie. Een persoon noemt een mooi lied, daar zoeken we dan de tekst en muziek bij. En spelen maar! We hopen weer op een mooie opkomst en een vrolijk en muzikaal uur! Eigen inbreng van liederen is van harte welkom. Opgeven hoeft niet. Dat is het vrije van Jammen! Graag tot dan!
START ALPHA-CURSUS!!!

Op dinsdag 23 januari willen we weer starten met een nieuwe groep deelnemers, die meer willen weten van het christelijk geloof. Deze keer in samenwerking met een groep uit Noordwolde. Iets voor jou? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Wil jij je verdiepen in het christelijk geloof? Dan is de Alpha cursus echt iets voor jou.
Meer informatie kunt u hier lezen.
Wervingsactie vrijwilligers!

In december zijn we gestart met een nieuw initiatief, namelijk een wervingsactie voor nieuwe vrijwilligers.
Op verschillende plekken in de gemeente kunnen we wel wat nieuwe vrijwilligers gebruiken.
Er is een filmpje gemaakt en in de hal staat een ‘vacature-rek’ met daarin alle vacatures die er op dit moment zijn. Ook op de site kunt u deze vacatures vinden.
We hopen op deze manier regelmatig de vacatures onder de aandacht te brengen of nog meer dat veel vacatures binnenkort ingevuld zijn!
Samen koffie drinken

Naast het Samen eten is er nu ook een mogelijkheid om samen koffie te drinken.
Elke dinsdagochtend tussen 10.00 uur en 11.30 uur in de Mirt aan de Beatrixstraat 36a.
Er zijn geen kosten aan verbonden.
Allen van harte welkom!!
Voor meer informatie bel of mail naar 06-10061644 of ageeth.de.vries@kpnmail.nl
Kerk School en Gezinsdienst

Op zondag 5 maart was er in de Ichtuskerk weer een Kerk School en Gezinsdienst.
De dienst was deze keer voorbereid door de Protestantse Jeugdraad, CBS De Adelaar en CBS De Wegwijzer. Het thema was: 'Zeg maar NEE'. Het was één groot multimediaal feest, waarbij met name de jeugd een groot aandeel had bij de uitwerking van het thema.
Meer informatie kun u hier lezen en zien(foto's).

Geloof in het nieuws
Nieuws Protestantse Kerk in Nederland