Pinksteren PKN Nederland
Welkom bij de Protestantse Gemeente te Wolvega
Onze missie:
De Protestantse Gemeente te Wolvega wordt in haar veelkleurigheid gevoed vanuit de ene Bron van Gods Liefde, zoals we die kennen in Jezus Christus. Gods Heilige Geest vormt ons tot een christelijke geloofsgemeenschap, die betrokken is op elkaar en op onze naaste dichtbij en ver weg.

Leesrooster 27 mei: Numeri 10:29-36
Diensten zo 29 mei: 09:30 uur, Kerk op de Hoogte, ds.A.J.Fraanje, Drachten   Liturgie: niet beschikbaar
  11:00 uur, Ichtuskerk, ds.M.J.Visschers  Koffie Liturgie: niet beschikbaar
Zondagsbrief: Alleen voor leden die zijn ingelogd.
Onze Gids: Alleen voor leden die zijn ingelogd.

11-uurdienst 29 mei, Jezus als commando!

Zondag 29 mei is er weer een 11-uursdienst, ‘Een Uur vol Vuur’, in de Ichtuskerk (Kerkstraat). Deze 11uursdiensten zijn net even anders dan ‘gewone’ diensten zoals ook deze keer het thema “Jezus als commando” als doet vermoeden. Voorganger is ds. Mirna Visschers en de muzikale medewerking is van Metrum. Naast de uitwerking van het thema door ds. Visschers komt er ook nog een ervaring deskundige zijn persoonlijke verhaal vertellen. “Het beloofd niet alleen een opwekkende dienst te worden” volgens ds. Visschers, “maar ook een indrukwekkende”!
Meer informatie kun u hier lezen.
Gasten Debrecen sluiten druk maar mooi bezoek af!

Sinds 2005 onderhoudt de onze kerk een warme band met een Protestantse Kerk in Debrecen Hongarije. Regelmatig gaat men bij elkaar op bezoek. Deze keer was Debrecen te gast in Wolvega. Men had een intensief, maar boeiend programma gemaakt: mee doen aan het project ‘Samen Eten’, bezoek aan de Afsluitdijk en Allingawier, aanwezig bij de weeksluiting in Sickengaoord.
27 mei: Avond van gebed

De vervolging van christenen neemt ieder jaar weer toe. Honderd miljoen christenen worden er in de wereld vervolgd. Ieder jaar bidden christenen in Nederland en Vlaanderen een nacht lang voor de vervolgde kerk. Ook vanuit de kerken in Wolvega willen we hier aan mee doen. In plaats van een nacht van gebed, maken wij hier een avond van gebed van die duurt van 20.00 uur-24.00 uur.
Deze avond vindt plaats in het kerkgebouw van de gemeente de Toevlucht, Kerkstraat 13.
Boottocht Diaconie 2016

Evenals voorgaande jaren hopen wij ook dit jaar weer een boottocht te houden voor onze gemeenteleden van 55 jaar en ouder en deze “cruise” start op vrijdagmorgen 27 mei 2016 en duurt de gehele dag! We hebben de kosten zo laag mogelijk kunnen houden, zodat u voor deze volledig verzorgde dag maar € 25,00 per persoon kwijt bent.
Meer informatie kun u hier lezen.
Veel belangstelling voor gerestaureerde Kerk op de Hoogte.

zondag,24 april, hielden we een feestelijke dienst vanwege de heropening van de gerestaureerde Kerk op de Hoogte. Naast een bijna volle kerk volgden nog ruim 30 gemeenteleden de dienst in de Ichtuskerk op de beamer via Kerkdienstgemist.nl. De muzikale begeleiding werd verzorgd door Geesje Berger en een blazersensemble van Euphonia.

Geloof in het nieuws
Nieuws Protestantse Kerk in Nederland